Witaj na forum 306team!


Aby wejść do panelu należy się zalogować!
Zarejestruj się lub

Logowanie

Regulamin

1.Nieznajomosc regulaminu nie usprawiedliwia nieprzestrzegania go.
2. Podpis moze miec wysokosc maksymalnie 10 linii tekstu, moze byc to tez obrazek/obrazki.
3. Przed zalozeniem nowego tematu skorzystaj z opcji 'szukaj'.
4. Avatar nie moze zawierac tresci erotycznych lub pornograficznych.
5. Forum to miejsce publiczne, wyrazaj sie kulturalnie i zgodnie z regulami jezyka polskiego.
Nasz portal!


Pobierz cały temat  Poprzedni temat «» Następny temat
Netia vs Neostrada
Autor Wiadomość
trzystashesc 
Aktywny forumowicz



Auto: Asteroida 1.4
Silnik: inny
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 1120
Otrzymał 70 piw(a)
Skąd: Łowicz





Wysłany: 2009-05-28, 18:36 Pobierz post   Netia vs Neostrada

Witam. Co byście wybrali? Kończy mi się umowa i chce może coś nowego. Niby odradzają netie, potem neo aż w końcu nie wiem co wybrać. Dzieki za odpowiedzi Pozdrówy.
_________________
caraudiosystem napisał/a:
Jak ten świat będzie wyglądał za 20 lat jak większość młodzieży nie wykazuje nawet chęci otwarcia maski zaglądnięcia pod maskę co tam siedzi, czy murzyn czy etiopczyk .


Nie, bo NIE!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Beret 
Aktywny forumowicz


Auto: vw passat b5 variant
Silnik: inny
Wiek: 38
Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 657
Otrzymał 36 piw(a)
Skąd: WWL





Wysłany: 2009-05-28, 19:23 Pobierz post   

tu nie ma w czym wybierać...netia i tyle
_________________
Miałem ciężkie dzieciństwo, alfabet poznawałem z elementarza a nie z klawiatury.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
trzystashesc 
Aktywny forumowicz



Auto: Asteroida 1.4
Silnik: inny
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 1120
Otrzymał 70 piw(a)
Skąd: Łowicz





Wysłany: 2009-05-28, 19:42 Pobierz post   

Tak, tylko sie dowiedziałem, że netia nie jest obsługiwana w moim rejonie....
_________________
caraudiosystem napisał/a:
Jak ten świat będzie wyglądał za 20 lat jak większość młodzieży nie wykazuje nawet chęci otwarcia maski zaglądnięcia pod maskę co tam siedzi, czy murzyn czy etiopczyk .


Nie, bo NIE!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Flamaster 
Zaczyna sie udzielać


Auto: brak
Silnik: inny
Wiek: 33
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 36
Otrzymał 7 piw(a)
Skąd: W-wa





Wysłany: 2009-05-28, 19:42 Pobierz post   Re: Netia vs Neostrada

trzystashesc napisał/a:
Witam. Co byście wybrali? Kończy mi się umowa i chce może coś nowego. Niby odradzają netie, potem neo aż w końcu nie wiem co wybrać. Dzieki za odpowiedzi Pozdrówy.

sprawdź jeszcze ofertę orange freedom
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
trzystashesc 
Aktywny forumowicz



Auto: Asteroida 1.4
Silnik: inny
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 1120
Otrzymał 70 piw(a)
Skąd: Łowicz





Wysłany: 2009-05-28, 19:47 Pobierz post   

orange jest za drogi. Wybieram miedzy neo+tv=ok 70zł a netia koło 60zł. Mam neo i nie narzekam, tylko jak na innych forach- ten bok...
_________________
caraudiosystem napisał/a:
Jak ten świat będzie wyglądał za 20 lat jak większość młodzieży nie wykazuje nawet chęci otwarcia maski zaglądnięcia pod maskę co tam siedzi, czy murzyn czy etiopczyk .


Nie, bo NIE!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#Asior 
ModTeam



Auto: 306 z wirusem
Silnik: 2.0 HDi DW10
Wiek: 27
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 2930
Otrzymał 690 piw(a)
Skąd: Wronki





Wysłany: 2009-05-28, 20:38 Pobierz post   

ja za 64zł z vatem mam netię 2Mb, a mógłbym mieć 4Mb za tą samą kasę tylko że moja centrala takiej prędkości nie obsługuje :wnerw:
_________________


NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!!

WOLĘ PCHAĆ PEUGEOTA NIŻ JEŹDZIĆ GOLFEM !!!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
korek171 
Aktywny forumowicz


Auto: Saxo VTS 1.6 16v
Silnik: inny
Wiek: 25
Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 306
Otrzymał 13 piw(a)
Skąd: Pisarzowice





Wysłany: 2009-05-29, 00:05 Pobierz post   

i co z tego że ktoś ma 4MB a inny 155MB skoro większość serwisów nie obsługuje tych prędkości.
Ja na przekór polecam neo chociaż czasami są problemy, dla mnie w zupełności wystarcza 1Mb no i to zmienne IP-ściągający z rapida lub innych serwerów potwierdzą moją opinię.......
_________________
http://www.306team.pl/ind...tkownik&id=1959
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#Asior 
ModTeam



Auto: 306 z wirusem
Silnik: 2.0 HDi DW10
Wiek: 27
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 2930
Otrzymał 690 piw(a)
Skąd: Wronki





Wysłany: 2009-05-29, 00:32 Pobierz post   

korek171 napisał/a:
i co z tego że ktoś ma 4MB a inny 155MB skoro większość serwisów nie obsługuje tych prędkości.
Ja na przekór polecam neo chociaż czasami są problemy, dla mnie w zupełności wystarcza 1Mb no i to zmienne IP-ściągający z rapida lub innych serwerów potwierdzą moją opinię.......


np. to że mam w domu kilka kompów
np. to że czasami potrzebuję szybko coś pociągnąć z netu
np. to że 2/4Mb jest droższe od 1Mb o kilka złotych............


Jakoś nie zgodzę się z tym że większość serwisów nie obsługuje takiego transferu............... owszem są wyjątki ale naprawdę sporadyczne (i zazwyczaj jest to wynik przeciążenia danego serwisu)

przecież neo a netia to internet wykorzystujący ten sam sprzęt, linię........ tylko rachunek dostajesz od kogo innego.

Po co komu 1Mb ? kiedyś były modemy i też internet działał :lol:
_________________


NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!!

WOLĘ PCHAĆ PEUGEOTA NIŻ JEŹDZIĆ GOLFEM !!!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
korek171 
Aktywny forumowicz


Auto: Saxo VTS 1.6 16v
Silnik: inny
Wiek: 25
Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 306
Otrzymał 13 piw(a)
Skąd: Pisarzowice





Wysłany: 2009-05-29, 08:33 Pobierz post   

As ja neo też dzielę na 3 kompy bezprzewodowo przez liveboxa i nie ma wogóle problemu, a po drugie netia działa na tym samym sprzęcie, linii tylko trzeba dodać że w mniejszych miasteczkach czy nawet wsiach nie działa wogóle, i co np dla mnie najważniejsze nie ma zmiennego IP
_________________
http://www.306team.pl/ind...tkownik&id=1959
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
pebe.pl 
Zaczyna sie udzielać


Auto: 306 1.4 b+g-->406 2.0 b+g
Silnik: inny
Dołączył: 08 Wrz 2008
Posty: 55
Otrzymał 1 piw(a)
Skąd: CK&Wawa





Wysłany: 2009-05-29, 09:03 Pobierz post   

jesli, masz z tpsa to tam zostan, zmiana operatora w polsce to droga przez meke apotem zrodlo problemow. zaczynajac od nieudostepnienia lini prez tpsa, po przez jakies dziwne nie wyjasnione faktury z tpsa konczac na tym ostatnio netia przyslala mi fakture na 130 zl, przy czym moja abonament wynosi 100 zl i nikt nie potrafi mi wyjasnic za co to..... Jesli chodzi o sprzet trzeba wziac pod uwage ze router dzialajacy z TPSA (Anex A) moze nie dzialac z Netia (Anex B)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
#Asior 
ModTeam



Auto: 306 z wirusem
Silnik: 2.0 HDi DW10
Wiek: 27
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 2930
Otrzymał 690 piw(a)
Skąd: Wronki





Wysłany: 2009-05-29, 09:13 Pobierz post   

korek171 napisał/a:
As ja neo też dzielę na 3 kompy bezprzewodowo przez liveboxa i nie ma wogóle problemu, a po drugie netia działa na tym samym sprzęcie, linii tylko trzeba dodać że w mniejszych miasteczkach czy nawet wsiach nie działa wogóle, i co np dla mnie najważniejsze nie ma zmiennego IP


To tak samo jak mieć auto 100KM i 50KM przy założeniu że oba spalają taką samą ilość paliwa lub nie wiele większą (i mają identyczne koszty w utrzymaniu) wybierzesz te co ma 50KM bo więcej jak 100km/h nie jeździsz ;) ??


Tak się składa że ja mam Netię, mieszkam na wsi i MAM ZMIENNE IP, np. ściągam coś z rapida, robię restart routera i ściągam dalej....... :)

Poza tym, nie warto się bawić w restarty, wrzucam kolejkę plików do programu jDownloader i idę spać, a rano są 4 filmy ;)

ooo i np różnica między 1Mb a 2Mb, ja bez restartów ściągnę film z rapida w takim samym czasie co Ty z restartami ;)


W pracy mam neo na 2 kompach i jak jeden zacznie coś pobierać to idzie odczuć (jak na każdym necie). A co do przeglądania stron to nie ma różnicy między 1Mb a 2Mb, no jedynie filmy się szybciej ładują.

Co do routera, to miałem okazję używać linksysa wag200g z anexem A w netii i DZIAŁAŁ, teraz mam TPlinka 8910G z Anexem A i też działa.


Wracając do netii, jak zamówisz ją przez internet to masz 2 pierwsze miesiące za 1zł neta, (ja zamawiałem przez konsultanta i mnie to nie załapało :censored: ). Z umową nie miałem żadnych problemów, netia sama z tpsą wszystko załatwiła...... jedyne co trzeba w neti sobie wyłączyć to elektroniczny obraz faktury który przychodzi na meila i kosztuje 5zł (a papierowa faktura na adres domowy nic nie kosztuje - śmieszne).



I jeszcze jedno, w neti za chyba 4parę złotych abonamentu masz ok 120 min za darmo. A w tpsie co za to masz ?
_________________


NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!!

WOLĘ PCHAĆ PEUGEOTA NIŻ JEŹDZIĆ GOLFEM !!!
Ostatnio zmieniony przez Asior 2009-05-29, 09:28, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
kaziupsv 
Aktywny forumowicz


Auto: 306 96rok sedan 1.4 + gaz
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 203
Otrzymał 14 piw(a)





Wysłany: 2009-05-29, 09:27 Pobierz post   

i lubie takie konkretne rozmowy :D wlasnie sobie sciagam jdownloader i wyproboje :D

osobiscie mam DSL 4 mega ... i mam kilka stalych IP ... i place 500 zl :D
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
korek171 
Aktywny forumowicz


Auto: Saxo VTS 1.6 16v
Silnik: inny
Wiek: 25
Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 306
Otrzymał 13 piw(a)
Skąd: Pisarzowice





Wysłany: 2009-05-29, 09:29 Pobierz post   

Też miaszkan na wsi - kuzyn chciał sobie założyć netię- pierwsze czekał z 1.5 miesiąca jak tpsa zrobi jakieś przepiecie na słupie- potem niby wszystko pozałatwiał miało być wszystko ok-konsultanci netii kazali mu sprawdzać na modemie z neo czy net już jest...... I czekał tak sobie 3 miesiące i nic zero netu-a potem dostawał przez 4 miesiące faktury za internet.....

Każdy lubi to co ma - jednym netia dała w d.... innym neostrada
_________________
http://www.306team.pl/ind...tkownik&id=1959
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
kaziupsv 
Aktywny forumowicz


Auto: 306 96rok sedan 1.4 + gaz
Dołączył: 03 Wrz 2008
Posty: 203
Otrzymał 14 piw(a)





Wysłany: 2009-05-29, 09:32 Pobierz post   

aha zapodajcie jeszcze jakies fora gdzie beda linki do rapidshare thx
Postaw piwo autorowi tego posta
 
     
#Asior 
ModTeam



Auto: 306 z wirusem
Silnik: 2.0 HDi DW10
Wiek: 27
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 2930
Otrzymał 690 piw(a)
Skąd: Wronki





Wysłany: 2009-05-29, 09:42 Pobierz post   

kaziupsv napisał/a:
i lubie takie konkretne rozmowy :D wlasnie sobie sciagam jdownloader i wyproboje :D

osobiscie mam DSL 4 mega ... i mam kilka stalych IP ... i place 500 zl :D


hehe program jest GIT, tylko na stałym IP czekasz między paczkami po ok 15min, ale przynajmniej nie musisz pilnować i robić restartów, wklejać linków itd itp....

[ Dodano: 2009-05-29, 09:42 ]
kaziupsv napisał/a:
aha zapodajcie jeszcze jakies fora gdzie beda linki do rapidshare thx


KLIK
_________________


NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!!

WOLĘ PCHAĆ PEUGEOTA NIŻ JEŹDZIĆ GOLFEM !!!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   

Pobierz cały temat 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Design by Mabu